Top 5 beste boeken van 2017

  •  

Mensen lijken wel een langspeelplaat:

Ik lees geen boeken, want alles dat in boeken staat is toch oud.

Wat in boeken staat kun je toch ook gewoon op het internet opzoeken?

En dan komt er bij mij een gezonde dosis les-lezen op gang en wordt ik de langspeelplaat. Een boek is het geesteskind van een auteur. Een verzameling van de gedachten van een persoon. Een expert in zijn of haar vakgebied vertelt je alles wat hij weet en dat voor nog geen twee joetjes!

Ik probeer elke dag te lezen, al zijn het maar tien pagina's en ik adviseer je absoluut om hetzelfde te doen! Wordt je er in één klap stinkend rijk van? Hoogbegaafd misschien? Ik denk het niet, maar het geeft je zeker zeer waardevolle inzichten en inspiratie.

Om je op weg te helpen, heb ik van alle boeken die ik in 2017 heb gelezen een top 5 van de meest waardevolle gemaakt.

1 The Richest Man In Babylon

Dit boek uit 1927 is misschien wel het meest waardevolle boek dat ik ooit heb gelezen. In het mooie, klassieke Engels, laat het verhaal je zien waarom en hoeveel je moet sparen, investeren, wegblijft van een faillissement, kortom goed advies over geld dat bijna 100 jaar na dato nog steeds relevant is.

2 Rich Dad Poor Dad

Waarom worden sommigen absurd rijk en blijven anderen hun hele leven arm? Robert Kyosaki vertelt je wat de verschillen zijn in de denkwijze en handelswijze van de beter bedeelden onder ons. 

3 The 7 Habits of Highly Effective People

Steven R. Covey heeft een flink arsenaal aan indrukwekkende titels, maar dit boek is verreweg heet meest populair. Het leert je over persoonlijke effectiviteit en hoe nauw dit samenhangt met de manier waarop je met mensen omgaat en de manier waarop je over dingen denkt. Het is een hands-on boek waar je steeds een stuk uit leest, het toepast en daarna pas doorgaat naar het volgende deel. Ondanks het zware Engels een absolute must-read.

4 The Circle Of Profit

Weer een Niche marketing boek, zoals er al zo veel zijn. Het grootste verschil is dat Anik Singal je stap voor stap meeneemt in hoe je een bedrijf om e-mailmarketing opzet. Een aantal van de principes uit het boek zijn zelfs 1 op 1 geïntegreerd in ons e-mailmarketing systeem.

5 Who Moved My Cheese

De mens zet zich van nature af tegen verandering, want verandering geeft onzekerheid en ongemak. Dit boek leert je om verandering te omarmen en doet dit door een supersimpel verhaal. En dat in nog geen 100 pagina's.