Update 1.1: Extra velden in E-mailmarketing systeem

 •  
 •  

Op 12 oktober 2016 is versie 1.1 van het Perfacilis Framework gereleased. Deze update omvatte een aantal kleine wijzigingen aan het CMS en aan het DNS-beheer, maar had als voornaamste wijziging een langverwachtte update aan het E-mailmarketing systeem: Extra velden:

Extra velden

Door deze update kan er bij elk contact in een mailinglijst extra informatie worden toegevoegd. Momenteel worden de volgende extra velden ondersteund:

 • Geslacht;
 • Geboortedatum;
 • Adres;
 • Bedrijfsnaam;
 • Telefoonnummer;
 • Mobiel-nummer.

Wanneer deze gegevens, bijvoorbeeld via de import functie, in het systeem aanwezig zijn kan er op deze gegevens worden gezocht en kan deze informatie toegevoegd worden aan nieuwsbrieven. Elk veld kan afzonderlijk geactiveerd of worden en per veld kan bepaald worden of de gebruiker verplicht is de velden te vullen tijdens het inschrijvingsproces.

Velden ontvanger

Een mini-CRM?

Deze informatie kan snel geraadpleegd worden en eventueel gebruikt worden om bijvoorbeeld de contacten die bij een bepaald bedrijf horen op te zoeken, zoals ook bij een CRM mogelijk is. Het e-mailmarketing systeem is echter geen vervanging voor een volledig CRM, zie het meer als een referentie database. Het is nog onbekend of het e-mailmarketingsysteem in de toekomst wel deze functionaliteit zal gaan vervullen. Dit hangt vooral af van de vraag van de gebruikers en of dit niet conflicteert met andere systemen in het Framework.

Verbeteringen

Momenteel staan de volgende verbeteringen op de planning:

 1. De mogelijkheid om aangepaste velden toe te voegen:
  Hiermee kun je zelf bepalen watvoor veld je toevoegt (tekstveld, datumveld, dropdown, etc) - hierdoor kun je nog meer informatie van de betreffende gebruiker verzamelen;
 2. De mogelijkheid om e-mails te versturen op basis van de informatie:
  Een mooi voorbeeld is het geboortedatum veld. Er wordt een trigger "verjaardag" toegevoegd, waardoor je een e-mail of campagne kunt starten als iemand jarig of wordt.

Deze verbeteringen staat gepland voor de eerstvolgende grote update aan het e-mailmarketing systeem, welke medio december zal worden gereleased.

Probeer het nu gratis!

Start vandaag nog met het bouwen van jouw lijst - want elke dag dat je niet bouwt aan je lijst is een verloren dag. Probeer het nu de eerste 30 dagen gratis!

Nu proberen »